perjantai 3. tammikuuta 2014

Päivä 3: Viikonlopun teemaesine

Eilen illalla kaverini yritti kaupitella minulle mehustintaan. Sellaisesta olen haaveillut jo pidemmän aikaa, joten tästä tarjouksesta kieltäytyminen teki oikeasti vähän tiukkaa. Tänä vuonna taitaa olla tyytyminen smoothieihin tai toisaalta ei kaikkea tarvitse omistaa, ehkä mehustimen voisi myös lainata ainakin aluksi. Oli miten oli, tämä taitaa olla yksi tämän vuoden koetinkivistä - ja nyt on vasta haasteen kolmas päivä.

Tämä päivä sujuu muuten rauhallisissa lomatunnelmissa, ohjelmassa mantelimaitolattea, taidenäyttely kummipojan kanssa, leipomista ja illalla toisen näyttelyn avajaiset. Kannattaa käydä tutustumassa Designmuseon Don't Shoot the Messenger-näyttelyyn ennen 12.1. ja Jaakko Mattilan: Remixes 2004-2014 Make Your Markissa - loistavaa vaihtoehtoista tekemistä alennusmyyntien kiertelylle.

Päivän esine on viikonlopun kunniaksi cocktail-aiheinen. Jos kaipaat drinkkilaseja viikonlopuksi, niin tarjolla olisi kuuden lasin setti ensimmäiselle ottajalle.

Tarina Ostin setin martini-laseja joskus aikaa sitten. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä ne on ostettu Ikeasta, kuten monet muutkin melko vähälle käytölle jääneet esineeni.

Hankintaan varmasti inspiroivat Sex and the Cityn kaupunkilaismimmit Cosmopolitan-drinkkeineen. Tämä ei onneksi ole jäänyt kauas todellisuudesta vaan muistan sheikkailleeni näihin laseihin cosmot jos toisetkin. Totuuden nimissä on kuitenkin myönnettävä, ettei tätä tapahdu kovin usein vaan viimesimmät drinkit näistä on taidettu nauttia ystäväni Hetan polttareissa elokuussa 2011.

Syy luopua Lasit sinänsä ovat kauniit, mutta käytännnöllisyys on niistä kaukana. Jalalliset, laakeat lasit eivät ole kovinkaan vakaita, joten jos tarkoituksena on nauttia enemmän kuin yksi cocktail, kannattaa suosiolla siirtyä hieman tukevampiin laseihin. Toisaalta lempi-cocktailini on muutenkin Hendrick's sour ja muut grogilasissa tarjoiltavat juomat, joten ehkä minun on aika lahjoittaa nämä lasit jollekin jota ne ilahduttavat enemmän.

Päivän oivallus Olen nyt kaksi päivää pohtinut sitä, voinko luopua näistä laseista vai en. Entisenä baarimikkona minusta tuntuu siltä, että luovun osasta identiteettiäni kun minulla ei löydy kaikille cocktaileille sopivaa lasia. Niinikään näistä laseista luopuessani minusta tuntuu, että menetän mahdollisuuden tulevaisuudessa järjestää upeita cocktail-kutsuja ja mielettömiä james bond-teemajatkoja. Todellisuudessa nämä eivät liity epäkäytännöllisten lasien omistamiseen millään tapaa. Drinkit maistuvat varmasti ystävilleni laseista huolimatta ja niiden makuun vaikuttaa varmasti enemmän se rakkaus, millä niitä sekoittaa kuin mistä ne tarjoillaan.

Päivän haaste Luopuminen on edelleen hankalaa. Tuntuu siltä, että luopumalla martini-laseista, luovun samalla mahdollisuudesta hyviin hetkiin ja upeisiin juhliin. Eiköhän tässä ole vielä hieman harjoiteltavaa loppuvuodeksi.2 kommenttia:

 1. Kiitos erinomaisesta blogista! Näin joulun jälkeen tulee itsekin mietittyä paljon tätä länsimaista kulutusjuhlaa. Toisaalta talouden elpyminen vaatii yksityistä kulutusta. Pitäisi vain oppia kuluttamaan oikein; suosia suomalaista ja laatua, joka kestää, vaikka se maksaisi enemmän.

  Odotan mielenkiinnolla tulevaa vuotta blogisi parissa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Belinda, odotan itsekin tulevaa vuotta innolla!

  Olen ehdottoman samaa mieltä kanssasi kulutuksen järkevästä suuntaamisesta. Erityisesti (tänä vuonna) pyrin suuntaamaan rahani kokemuksiin ja palveluihin - nämä kuitenkin lisäävät onnellisuutta ja arjen sujuvuutta huomattavasti enemmän kuin mikään esine.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista