tiistai 14. tammikuuta 2014

Päivä 14: Huikea tarina ja keittiön turhin esine

Tänään tuntuu siltä, että tarinoiden keksiminen on hieman haastavaa. Ajattelin kuitenkin jakaa tämän huikean tarinan. Upea tarina ja viisaita sanoja mielettömän sitkeältä ja elämänmyönteiseltä Inkalta.

"Kamppailin hetken henkistä kasvua vastaan, kunnes toivotin sen tervetulleeksi elämääni. Näin sen varmasti kuuluikin mennä, tuli se oikea hetki ja se kuuluisa vetovoima tehosi. On tärkeää antaa tilaa myös sille, mistä ei vielä tiedä. Elämä muuttuu arvokkaaksi silloin, kun sen ymmärtää olevan omannäköisenään ainutlaatuista."

Niinpä, luopumalla ylimääräisestä jättää tilaa ilahduttaville sattumille. Kuten Eeva Kilpi kirjoitti "Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää." 


Päivän paras hetki



Tarina Olen ostanut tämän esineen asuessani ensimmäisessä omassa asunnossani reilut kymmenen vuotta sitten. Jo silloin tämän ostaminen oli mitä suurimmassa määrin vitsi. Muistan, että naureskelimme ystäväni kanssa jonkun ylioppilaslahjaksi saamalle Chippendale-hopeiselle pizzaleikkurille ja tämän tuikitarpeellisen esineen hankinta ilmeisesti liittyi tähän jollain tavalla. Vitsi ei taida avautua itsellenikään enää tänä päivänä.

Syy luopua Tämän päivän esine on naurettava. Niin käyttötarkoitukseltaan kuin estetiikaltaan. Sen lisäksi, ettei taloudessani muutenkaan syödä pizzaa juuri koskaan, en muutenkaan leikkaisi sitä tällä hirvityksellä. 

Päivän oivallus Keittiön laatikoissa piileskelee liuta todella turhaa tavaraa. Pidän itseäni keittiöintoilijana, mutta joku raja sentään on vedettävä.

Päivän haaste Kirpeä talvisää on kaunis, mutta aivan tarpeettoman kylmä. Täytyy pitää huoli tumpuista, uusia ei saa ostaa. 







2 kommenttia:

 1. Oon lukenut tätä sun upeaa blogia joka päivä ja saanut hurjasti inspiksiä sun teksteistä!
  Eritoten se 5 vinkkiä tavarasta luopumiseen oli mainio.
  (Luin sen kaikille reissussa olleille veljeksille ääneen kun oltiin kotimatkalla kohti lentokenttää.)

  Oon kyllä tähän päivään mennessä heittänyt reippaasti enemmän kuin 15 tavaraa jo menemään, tänäänkin lähti (taas) pari jätesäkillistä kamaa huitsin nevadaan. Mulle sopii ehkä paremmin tällainen kertaluontoinen kämpän tyhjennys kuin tavara päivässä. En kuitenkaan muistais :D
  Sit kun muu kämppä alkaa tyydyttää mieltä uskaltaudun (ehkä) ruveta käymään vaatteita läpi. Oon sit ehkä juhannukseen mennessä kohtalaisen valmis?

  Mutta tsemppiä sinne ja jos hukkaat tumppus niin sit vaan neulepuikot viuhumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ihana kuulla <3 Mulla on lisää näitä vinkkejä luonnoksissa, pitää yrittää viikonloppuna kirjoitella niitä loppuun!

   Mäkin heitin ennen vuodenvaihdetta seitsemän kassillista vaatteita Uffille - ei ehkä fiksuinta projektin kannalta, mutta ihanan vapauttavaa :) Mä en ymmärrä miten tavaraa on kertynyt näin paljon vaikka oonkin tietoisesti vähentänyt sitä jo pidemmän aikaa.

   Ja kiitos hyvästä vinkistä, tosin mä luulen että toi neulominen on vielä isompi haaste kuin tumpuista kiinni pitäminen :)

   Ihanaa päivää!

   Poista