torstai 23. tammikuuta 2014

Päivä 23: Kirjahyllyn harvennusta

Tarina Moni ystäväni oli kehunut minulle tätä älykästä trilleriä, joten viime syyskuussa nappasin sen mukaan Heathrowlta matkustaessani Bostoniin. Omassa genressään kirja on loistava - sen teksti on sujuvaa, juoni on hienosti rakennettu ja tarina tempaa mukaansa. Kahlasin kirjan läpi viikon työreissun aikana. 'Gone girl' oli juuri sopivan kevyttä ja viihdyttävää lukemista jet lagiselle, muttei jäänyt mieleen mitenkään erityisen miellyttävänä lukukokemuksena.

Syy luopua Harvemmin lukee kirjaa, jonka hahmoja ja näiden käytöstä kohtaan kokee näin suurta vastenmielisyyttä. Enempää en viitsi tässä sanoa, etten pilaa tarinaa niiltä, jotka sen aikovat vielä lukea. Genre ei kuulu omiin suosikkeihin, joten turha tätäkään opusta on säilöä ääriään myöten täynnä olevassa kirjahyllyssäni. Lahjoitinkin kirjan paljon lukevalle ystävälle.

Päivän haaste ja oivallus Lempivaatekauppani muistutti minua sähköpostitse alennusmyyntinsä viimeisestä rysäyksestä. Jostain kumman syystä päätin kiusata itseäni katsomalla, josko tarjolla olisi jotain itseäni kiinnostavaa. Olihan siellä, mutta pysyin lujana. Tästä sisuuntuneena päätin kuitenkin vihdoin poistaa itseni kaikilta postituslistoilta, joiden lähettämät sähköpostit täyttävät postilaatikkoni. Hienosti hoidettu - nyt vältyn kiusauksilta sekä vähennän meilikaaosta. Nerokasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti