perjantai 17. tammikuuta 2014

Päivä 16: Maalailua ja lukemista työkavereille

Pitkän työpäivän kruunasi ystävän kutsu syömään lämmintä keittoa ja päivittämään kuulumisia. Illallisen päätteeksi ystäväni kaivoi esiin maalit ja käski maalaamaan itselleen kuvan.

Olipa ihana idea - hetken aikaa toki pelkäsin tyhjää pohjaa ja hain inspiraatiota, mutta melko nopeaan sitä kuitenkin sai inspiraatiosta kiinni ja paperi täyttyi väreistä. Jälkikäteen olin itsekin positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta tai oikeastaan siitä kuinka hauskaa itse maalaaminen olikaan. Pitäisikin useamminkin heittäytyä tekemään epätavallisia asioita - se tosiaan palkitsee.

Tämän blogin aloittaminen oli ehkä hieman samanlainen sattuma. Muistan myös sen jännityksen kaksi viikkoa sitten kun kirjoitin ensimmäistä tekstiäni kokien valtavaa epävarmuutta niin sen sisällöstä kuin muodosta. Onneksi kuitenkin uskalsin painaa 'Julkaise' nappulaa, sillä kirjoittaminen tuntuu joka päivä hippusen luontevammalta. Tämän lisäksi projekti ja siitä kirjoittaminen blogiin ovat tuoneet elämääni ihan uudenlaista iloa ja merkityksellisyyttä, mistä olen todella onnellinen.
Tarina Näitä kirjoja on vuosien varrella kertynyt hyllyyn niinä hetkinä kun on kaivannut jotain hieman 'kevyempää' luettavaa. Päätin luopua kerralla useammasta kirjasta, sillä tyylilajiltaan nämä eivät anna kovin paljon materiaalia syvällisempään analyysiin.

Syy luopua Nämä kirjat ovat täyttäneet minulle tehtäväni, enkä usko palaavani niihin enää uudestaan. Näistä on kuitenkin varmasti vielä iloa jollekin, joka niitä ei ole vielä lukemut. Päätinkin siis viedä kassillisen kirjoja työpaikkamme kahvihuoneeseen, mistä ne toivottavasti löytävät itselleen uuden omistajan.

Päivän oivallus Sain kimmokkeen aloittaa kirjahyllyn perkaamisen erään lukijan kommentista. Vaikka kirjojen omistaminen on ihanaa, tajusin vihdoin, että kaikkien kirjojen säilöminen ei ole yhtä tarpeellista kuin toisten.

Päivän haaste Siveltimeen tarttuminen pitkästä aikaa oli haastavaa, ehkä jopa pelottavaa. Onneksi kuitenkin lopputulos palkitsi.

Ihanaa perjantaita - ihan kohta on jo viikonloppu!


2 kommenttia:

 1. Hei taas, toi sun maalaus on hieno. Osoitus jälleen kerran siitä mitä mukavuusalueelta poikkeaminen voi saada aikaan. Uusi mahdollisuus ja uusi idea ja yllättävä lopputulos.
  Näin käy henkilökohtaisella elämänsaralla kuin businetissakin.
  Joskus ja usein jäämme niin herkästi omalle leppoisalle ja helpolla alueelle oleilemaan. - tääs sun blogi, tai sun maalausyritys tai vaikkapa uuden harrastuksen aloittaminen, kuten syksyn joogailu, on oiva osoitus tästä.
  Hyvä!
  Tähän olisi pelkkä 'tykkäys'kin riittänyt, mut tuli pikkasen ajatuksen virtaa.
  Upeeta lauantaipäivää sulle +++
  T iii

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista isi, aina ihana lukea sun ajatuksia täältä :)

  Maalaaminen on kivaa, pitäisi tehdä sitä useamminkin. Ylipäänsä niin paljon asioita, mihin pitää vaan ryhtyä. Esa sanoi tänään, että meistä on niin paljon enempään kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää.

  Pitää jatkossakin keksiä uusia juttuja - pitää mielen luovana ja virkeänä.

  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista