tiistai 11. helmikuuta 2014

Päivä 41: Upeaa maanantaita ja kiinnostavia taiteilijoita

Tarina Meillä on perheessä aina luettu tosi paljon ja saan äidiltäni lahjaksi melko usein kirjoja. Tämänkin kirjan olen saanut häneltä 

Syy luopua Äitini taitaa tykäta Jane Austenista paljon. Minulla taitaa olla tämä sama kirja niin kovakantisena kuin englanninkielisenäkin. Ja olen jokaikisen näistä niteistä saanut häneltä, viimeisimmän tänä jouluna. 

Päivän oivallus Kampaajani naureskeli minulle, kun toivotin hänelle tekstiviestillä upeaa maanantaita. Hänen mielestään lausahduksessa oli logiikkavirhe - eihän maanantai voi olla hyvä. Totta tai ei, paljon sen hyvyydestä on kuitenkin itsestämme kiinni - reipas toivotus, hymy tai kaunis ajatus piristää niin sen antajaa kuin vastaanottajaa.

Päivän haaste Kampaajalla lueskelin kevään muotilehtiä ja bongasin niiden sivuilta muutaman _todella_ kiinnostavan asun. Hieman ahdisti kun tajusin, että ensi kesä pitää pärjätä samoilla rytkyillä kuin viime vuonnakin. 

Lehtiä selaillessani luin kiinnostavan jutun taiteilijapariskunta Janne Nabbista ja Maria Teeristä, jotka oli hiljattain palkittu vuoden nuorina taiteilijoina. Heidän töissään "kommentoidaan taidetta kulutustavarana ja kritisoidaan ajassamme ilmenevää materialismia". Kuvataideakatemian lopputyönään työpari oli listannut studiostaan löytyvät esineet ja käyttänyt näitä pohjana 'Material library' installaatiolle.

Kiinnostavaa lukea myös kuinka pariskunta oli yksinkertaistanut elämäänsä kertaheitolla viime vuonna muuttaessaan puutaloon Närpiöön sekä miten he olivat päätyneet symbioottiseen tapaansa työskennellä. Kannattaa lukea artikkeli uusimmasta Gloriasta kokonaisuudessaan sekä tutustua heidän tuotantoonsa laajemminkin. Seuraava näyttely on esillä 10.5. alkaen Tampereen taidemuseossa.

Upeaa viikkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti