tiistai 4. maaliskuuta 2014

Lenkkarit kiertoon ja uutta tilalle?

Laskeskelin juuri juosseeni noin 900 kilometriä vanhoilla, tai siis viime heinäkuussa ostetuilla, lenkkareillani.

Sinänsä olen tilanteeseen tyytyväinen - joskin olisin toivonut juosseeni vielä hieman enemmän. Kuitenkin juoksukengät suositellaan vaihdettavan noin 500 kilometrin välein ja tämä aiheuttaa nyt ostolakkolaiselle päänvaivaa.

Ehkä näillä treenimäärillä voisi ajatella, että lenkkareita ei lasketa kestokulutushyödykkeiksi? Ovathan ne aikamoista kulutustavaraa. Tämä oli ehkä yksi ongelma mitä odotin jo ennen vuoden ostolakkoon ryhtymistä - päätin kuitenkin, että tärkeistä harrastuksista tai terveydestä en suostu tinkimään. Tässä on varmaankin kyse siitä, vai mitä olette mieltä?

Omatuntoani paikatakseni löysin myös listauksen tavoista laittaa vanhat lenkkarit kiertoon. Tosin esimerkiksi lähin Niken lenkkareita vastaanottava piste on Kööpenhaminassa. Onko teillä näistä tai jostain muista kierrätystavoista kokemuksia?

Valoa loskan keskelle! x


5 kommenttia:

 1. Hyvä kysymys! Ensin tuli mieleen UFF, joka saattaisi toimittaa ne vielä käyttöön Afrikkaan. Mutta en kyllä tiedä! Jään seuraamaan, jos vaikka joku keksisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! UFFia tuolla Juoksu-foorumillakin suositeltiin. Sinne kuulemma ottavat käytettyjä lenkkareita. Voi olla, että käyn kippaamassa säkillisen tossuja heidän laatikkoonsa.

   Poista
 2. Olen ratkaissut lenkkarienuusimisongelman siirtymällä juoksussakin minimalismiin, nimittäin paljain jaloin juoksuun. Kylmemmille ilmoille on toki käytössä ns. paljasjalkajalkineet, joita esim. Vibramin FiveFingers tai Merrellin Barefoot -lenkkarit edustavat. Näissä ei ole ns. perinteisten lenkkareiden tapaan pehmustusta, tukea ja korjausta, vaan juoksijan on itse keskityttävä siihen, että askeltaa terveellisesti, eli ei kantapää edellä, kuten usein ilmatyynylenkkareiden käyttäjät juoksevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itsekin olen kokeillut paljasjalkajuoksua sekä Vibrameita. Itselleni kuitenkin ehkä enemmän sellainen monipuolistava treeni - jotenkin tuntuu, että pidemmillä lenkeillä kaipaa kuitenkin sitä vaimennusta. Kuinka pitkiä lenkkejä itse juokset paljasjaloin? Tuttavani Frank Martela kertoo juosseensa jopa maratonin paljasjaloin - aika huikea suoritus.

   http://tahdonvoimankayttoohje.fi/2013/10/24/miten-juoksin-maratonin-paljain-jaloin-ja-miksi-ihmeessa/

   Poista
 3. Kannattaa laittaa kirpputorille myyntiin, menevät hyvin kaupaksi kun hinta on kohdallaan. Kannattaa kokeilla jollet ole jo lahjoittanut kenkiä pois. Pihakenkinä voisi hyödyntää sinun vanhat lenkkarit niin paremmat kengät voisi pitää näin ainoastaan juoksukäytössä.

  VastaaPoista